Custom map not loading

Custom map not loading on your Host Havoc Ark server

If you've downloaded a custom map from the Steam  Workshop onto your server and it's not working, (CPU showing 0% with player count showing the correct amount) you can try the following.

1) In your game panel, click on File Manager.

2) Check off and delete the Steamapps folder

3) Once the Steamapps folder has been deleted, navigate to \ShooterGame\Content\

4) In the content folder put a checkmark in all of the boxes except for Mods.

5) Once everything but Mods is checked, click delete. Please, note this may take some time to complete.

6) Once deleted, go to the Workshop Mod Handler and reinstall the mod.

If using the map name (i.e, CrystalIsles or whatever the map name is)  and the server still will not load, please try using this   /Game/Mods/INSERT MOD ID HERE/INSERT MAP NAME HERE. As an example, Crystal Isles would be /Game/Mods/804312798/CrystalIsles

  • 45 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Why can everyone see my admin commands in chat?

If your admin commands are being broadcasted to all players in the server via chat then you have...

Why can't I remove my server's password?

To remove your server's password, you will need to do the following: Step 1: Open the...

My mods aren't loading!

In this article, we'll be going over a few reasons why ARK mods may not be loading on your...

My custom command line won't save!

There are usually only two things that would prevent your custom command line from saving.Either...

How to rollback your data using a backup

If you landed on this article, you're likely trying to roll your server back to a previous save...